10 Most Repeated Npower Test Questions & Answers

N-power are to conduct aptitude test for all the registered prospective beneficiaries. In this post, we shall look at most repeated Npower test questions you should beware of.

Kindly note that over four(4) million Nigerians have registered for N-power 2020/2021 Batch ‘C’ recruitment but only 400,000 are to be taken. So, there is a need to prepare very well so you would be among the 400,000 that will be shortlisted.

Npower most repeated test questions and answers

Below are the most repeated N-power test questions that are likely to resurface for this 2020 Batch C;

1) How many tiers of government do we have in Nigeria?

A. One

B. Two

C. Three

D. Four.

Answer: C.
Nigeria has three tiers of government: Federal, State and Local govt.

2) All the people in a country or area who are entitled to vote in an election can be referred to as?

A. Electioneers

B. Electorates

C. Electionates

D. Electioners

Answers: B.
People who are entitled to vote in an election are being referred as ‘Electorates’.

Also Read:  FG Loan Programs With Ongoing Application 2022

3) ___is an instrument used for measuring the direction of wind?

A. Thermometer

B. Windsock

C. Barometer

D. Wind hook/vane.

Answers: D.
Thermometer is used to measure temperature.
Barometer is used to measure Pressure.
Wind vane is used to measure wind direction, while Anenometer is used for measuring the wind speed.

4) Who was Nigeria’s first executive president?

A. Olusegun Aremu Obasanjo

B. Abubakar Tafawa Balewa

C. Dr. Nnamdi Azikiwe

D. Alhaji Shehu Aliyu Shagari.

Answer: D.
Shehu Shagari was the first executive president of Nigeria. He took over from military regime. Note: Nnamdi Azikiwe was the first president but not executive.

Need Federal Govt Free-Interest Loan? =>See Here.

5) Electric bulb was invented by a scientist called?

A. Thomas Edison

B. Sir Joseph Watts

C. John Bulb

D. None of the above.

Answer: A
Thomas Edison is the one who invented electric bulb.

6) A leap year has____?

A. 29 days in February

Also Read:  AFJP Farmers' Bank Details Collation is Free – Fmardpace

B. 31 days in March

C. 30 days in May

D. 28 days in February.

Answer: A.
The total numbers of days in February is 28 days, but it becomes 29 in each reap year. This remind me of a nursery rhyme “30 days has September, April, June and November. All the rest have 31 expect February alone which has 28 days and 29 in each reap year”.

7) I have never___such a boring book!

A. readed

B. readen

C. red

D. read.

Answer: D.
The past participle of ‘read’ is ‘read’ which is pronounced as /red/.

8) You live upstairs___

A. How you?

B. Are you?

C. Don’t you?

D. Didn’t you?

Answer: C.

9) Which desert’s edge is found at Nigeria’s northern most borderland?

A. Savanah

B. Sahara

C. Tropical

D. None of the above.

Answer: B

10) The highest court in Nigeria is?
A. The Supreme Court

B. The National Industrial Court

C. The Federal High Court

D. The Privy Council.

Answer: A.

Updated: July 16, 2020 — 9:45 am

The Author

Humphery

Humphery is a seasoned internet entrepreneur and a life coach. He has been the Nyscinfo ambassador since 2017. He is knowledgeable enough to guide you. Keep following this website for updates, we love you!

1 Comment

Add a Comment
  1. Only God can help me out oo

Leave a Reply

Your email address will not be published.