Connect with us

Empowerment

Npower Agro Past Questions And Answers (Free PDF Download)

The first N-power Agro test taken on 1st July, 2017.  So, we shall present to you the N-Agro past questions and answers.

Get Federal Government Loan for Business Startup => See Here!

If you want to know how Npower Agro online aptitude questions look like, you are on the right page. We at Nyscinfo.com have compiled these questions as it was given to the first batch of Npower beneficiaries in 2016.

Note that other websites sell their Npower test past questions and answers but here, we give it to you for free. Please, do not forget to join Npower telegram group* for latest updates.

N-Agro Past Questions And Answers

1) The type of soil suitable for plant growth is______

A. sandy soil

B. loamy soil (answer)

C. rocky soil

D. clay soil

2) Which one is the capital city of United kingdom?

A. London (answer)

B. Paris

C. Manchester City

D. Dublin

3) The current Minister of Agriculture is______

A. Dr. Akinwumi Adesina

B. Mr. Bala Muhammad

C. Chief Audu Innocent Ogbeh (answer)

D.  Mallam Sadiqu Abdullahi

4) Photosynthesis is the process where green plant manufactured food using_______ and carbon ii oxide in the presence of sunlight

A. light

B. water (answer)

C. wood

D. grass

5)______responsible for green pigments in leaves

A. stomata

B. chlorophy (answer)

C. nitrogen

D. iron

Also Read:  N-Teach Past Questions & Answers (Free pdf Download)

6) What is your gender

A. female

B.  Male

7) A reflex angle is_______

A. greater than 90 and less than 180 degrees. (answer)

B. 160 degrees.

C. less than 45 degrees.

D. less than 90 degree.

8) Which of these classifications and/or post-graduate degrees apply to you?

A. 1st Class / Distinction and Masters

B. 1st Class / Distinction and PGD

C. 1st Class / Distinction

D. 2nd Class Upper / Upper Credit + Masters

E. 2nd Class Upper / Upper Credit + PGD

F. 2nd Class Upper / Upper Credit

G. 2nd Class Lower / Lower Credit + Masters

H. 2nd Class Lower / Lower Credit + PGD

I. 2nd Class Lower / Lower Credit

J. 3rd Class / Pass + Masters

K. 3rd Class /Pass + PGD

  1. 3rd Class / Pass

9) Nigeria Yam Export was flagged off on______

A. June 29, 2017

B. May 29, 2017

C. April 29, 2017

D. June 12, 2017

10) Example of remnant animals include the following except

A. sheep

B. cattle

C. fowl

D. goat

11) Extension officer is to bridge the gap between …______and____

A. marketer and seller

B. producer and consumer

C. researcher and farmer

D. state and federal

Also Read:  NASIMS Latest Update About Npower Physical Verification

12) For the nation to have food sufficiency, government must encourage?

A. farming

B. politic

C. taxation

D. education

13) Nigerian minister of state for agriculture and rural development is______

A. Chief Audu Ogbeh

B. Sen. Danjuma Goje

C. Sen. Heineken Lokpobiri

D. Alh. Baba Hammed

14) Monograstric is to associated with_______

A. cattle

B. buffalo

C. fowls

D. ewe

15) Example of cereal crops include the following except

A. yam

B. maize

C. millet

D. wheat

16) Cassava is propagated through______

A. bud

B. stem

C. leave

D. tuber

17) Preparation of land for farming include the following except

A. clearing

B. marking out

C. burning

D. thining

18) The newly introduced N-power programme, Npower Tax is also known as_______

A. N-power Community Education

B. N-power VAIDS

C. N-power NOA

D. N-power SIP

Also Read:  GTbank Summer Internship Program 2021-2022

More Questions (N-Power Agro Test)

1) What grade did you have in school?

Select one: (Choose your answer according to your Grade at School)

A. 3rd Class / Pass

B. 2nd Class Lower + Masters / Lower Credit + Masters

C. 1st Class / Distinction

D. 3rd Class + Masters / Pass + Masters

E. 2nd Class Upper / Upper Credit

F. 2nd Class and PGD / Upper Credit and PGD

G. 2nd Class Lower / Lower Credit

H. 3rd Class + PGD / Pass + PGD

I. 1st Class and Masters / Distinction and Masters

J. 2nd Class Upper + Masters / Upper Credit + Masters

K. 2nd Class + PGD / Lower Credit + PGD

L. 1st Class and PGD / Distinction and PGD

2) Trade by barter means?

A. selling on credit

B. selling on debit

C. exchange of goods for other goods

D. None of the above

3) The first TV station in Nigeria was called_______.

A. National Television Corporation (NTC) in 1947

B. National Broadcasting Authority (NBA) in 1963

C. Nigerian Television Authority (NTA) in 1960

D. Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959

4) The African Union (AU) was formally called______

Select one:

A. None of the above

B. Organisation of African Unity (OAU)

C. Organisation of African Countries (OAC)

D. Union of African Countries (UOAC)

5) The EFCC was established to perform one of the following duties?

A. Prosecute economic crimes (Answer)

B. Support government officials

C. Arrest politicians who rig elections

D. Arrest lazy politicians

6) All the people in a country or area who are entitled to vote in an election can be referred to as ________.

A. electionates

B. electioneers

C. electorates

D. electioners

7)________ medicine for your cold?

A. Do you taking

B. Are you taking

C. Is you taking

D. Taking you

8) Don’t start _______ to me about it.

A. to complaining

B. complain

C. through complain

D. complaining

9) Chichi______fly to Kano tomorrow.

A. to going

B. goes to

C. is going to

D. go to

10) In the beginning the street was too noisy, but now I_______it.

A. used to

B. used

C. am used to

D. would

11) In a Parliamentary system of government, the Head of Government is the

A. President

B. Prime Minister

C. Queen

D. Senate President

*Answers

1.?, 2.B, 3.D, 4.B, 5.A, 6.C, 7.B, 8.D, 9.C, 10.C, 11.B

Share this post

Continue Reading
You may also like...
23 Comments

23 Comments

  1. Usman Dalhatu alkali

    at

    Thank you of the questions and answers we thanks government

  2. Emmanuel Deborah

    at

    please house,who have writen?i need guardlines please.

  3. MIYIM DANIEL

    at

    Thanks,very appreciated

  4. Sarah Joseph Maina

    at

    God help us

  5. Chris Dominic Enerho

    at

    I appreciate your help

  6. Innocent colman

    at

    Iam greatful may God see u through

  7. Abubakar Bature

    at

    interested

  8. Joy

    at

    If your voters card date of birth does not match with your bvn is it going to be a problem

  9. John idowu ojo

    at

    Good Day, Please I want to no if someone make a mistake in is email address, can the email be corrected? Best Regards

  10. Idris Muhammad

    at

    We are ready thanks

    Mighty Allah give us successful

  11. Sunday kpekpan orefe

    at

    Wet god all is okay, let look and see

  12. Hadi Asukumar

    at

    Yea exactly the number 2 is wrong,exchange of goods for goods explains the word barter system better

  13. Edem

    at

    Reflex angle are greater than 180 but less than 360°.

  14. Drock

    at

    Nice one

  15. Danjuma Emmanuel

    at

    Thank you for the Question and answers

    • Usman Dalhatu Alkali

      at

      Thanks nice one, Allah ya bamu saa

  16. Babangida Babayo

    at

    Thanks

  17. Akpaidem, Mercy Michael

    at

    The last number 2 question Trade by barter means? My choice of answer is c instead of b

    • Uzzy

      at

      Yea that’s actually the correct answer… Exchange of goods and services. Which is c

    • Ella Anugwara

      at

      Exactly

  18. Akpaidem, Mercy Michael

    at

    Thank you

  19. Chidinma Lorita

    at

    Thanks for the info…this is really helpful

  20. Shola

    at

    Thanks for the questions and answers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Empowerment

Advertisement

Recent Posts

Subscribe to Our Newsletter

Enter your email address to SUBSCRIBE for FREE to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 8,792 other subscribers
To Top