Connect with us

Job/Career

NIS Past Questions and Answers FREE PDF Download

This Nigeria Immigration Service (NIS) Recruitment Past Questions and Answers was compiled to help all those who applied for the NIS recruitment, as most of the failures are due to inadequate preparations. Therefore, we urge you to be smart and prepare ahead of time to beat other candidates and get enlisted in the Nigeria Immigration Service.

Get Federal Government Loan for Business Startup => See Here!

The NIS Past Questions and Answers below will help you to know the nature and pattern of the NIS aptitude test questions.

The NIS aptitude test shall be a Computer-Based Test (CBT) for shortlisted candidates. The test questions are divided into three sections, namely;
1. General studies/current affairs
2. English
3. Maths
From these sections, the total number of questions you are expected to attempt is 150.

Nigeria Immigration Service Past Questions And Answers

Below is the NIS recruitment aptitude test past questions and answers:

1) Which of the following is the core duty of the Nigerian Immigration service?

A. Persecuting offenders
B. enforcing of Laws
C. issuance of all Nigerian travel document
D. Deporting of foreigners

Answer: C

2) The NIS was brought out of the Nigerian Police Force (NPF) in which year?

Also Read:  KASUPDA 2022 Commences Massive Recruitment for Qualified Applicants (Apply)

A. 1946
B. 1956
C. 1958
D. 1964

Answer: C

3) The NIS was formally established by the act of parliament in which year?

A. 1963
B. 1957
C. 1964
D. 1976

Answer: A

4) The first African country to introduce E-passport was?

A. South-Africa
B. Ghana
C. Liberia
D. Nigeria

Answer: D

Choose the word that is nearest in meaning to the word in bold

5) After many years of struggle as a trader, he struck gold

A. Became quite rich
B. Won a big contract
C. He became a gold miner
D. Became a goldsmith

Answer: A

6) One significant character of the jet age is that it encourages people to cut corners.

A. Not to face all problems
B. To want to become rich quickly
C. To want to avoid unnecessary hardships
D. Forfeit the opportunity of further education.

Answer: B

7) The lady who won the beauty contest had a good gait.

A. Stature
B. figure
C. elegance
D. carriage

Answer: B

8) If a secretary types 60 words per minute,how many minute will he take to type
330 words?

A. 11/2
B. 15/2
C. 16/3
D. 17/2
E. 19/4

Answer: A

9) If Scott can mow 2/5 of a lawn each hour, how many lawns can he mow in h
hours?

A. 2h/5
B. 5h/2
C. h-2/5
D. 2/5h
E. 5/2h

Also Read:  Nigerian Navy Recruitment 2022 (Reminder)

Answer: A

10) If it is now June, what month will it be 100 months from now?

A. January
B. April
C. June
D. October
E. December

Answer: D

11) ? ?

12) ? ?

.

.

.

300) ? ?

Warning: the NIS Past Questions and Answers above is NOT complete, as we have over 290 missing questions. But we can help you get the complete PDF version. Just follow the instructions below.

Nis past questions and answers

 

How to Download Complete NIS Past Questions and Answers

1. Pay N1,500 into the following account:

  • Account No: 3043944711
  • Acct Name: Eze Humphery
  • Bank Name: First Bank

2. Immediately after payment, call Humphery on 08109043177 to confirm your payment.

3. Once your payment is confirmed, we will send the NIS Past Questions and Answers via e-mail or WhatsApp depending on where you want to receive it.

Goodluck and God bless you.

=> Download NIS Past Questions and Answers.

Other available past questions and answers

Kindly share this post to help other applicants.

Share this post

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Job/Career

Advertisement

Recent Posts

Subscribe to Our Newsletter

Enter your email address to SUBSCRIBE for FREE to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 8,570 other subscribers
To Top
Do you want to work and live in Canada? If 'yes', follow the link below
🇨🇦 Jobs in Canada - Apply Here