Connect with us

Past Questions

NSCDC Recruitment Past Questions and Answers (Free PDF Download)

Did you apply for the Nigeria Security and Civil Defence Corps (NSCDC) recruitment? If ‘yes’, you need to prepare yourself for the upcoming screening by getting the NSCDC past questions and answers for practice.

Get Federal Government Loan for Business Startup => See Here!

We are pleased to inform you that we have the complete and up to date Civil Defence past questions and answers available for download.

The past question material comprises General Knowledge, Maths, English and other questions asked during the Nigerian Security and Civil Defence Corps recruitment aptitude test exercise.

NSCDC Recruitment Past Questions and Answers

Below are the Nigeria Security and Civil Defence Corps (NSCDC) recruitment past questions and answers:

1. What is the full meaning of CDCFIB?

A. Civil Defence, Correctional, Fire and Immigration Services Board

B. Civil Defence, Correctional, Fire and Immigration Security Board

C. Civil Defence, Correctional, Force and Immigration Services Board

D. Civil Defence, Corps, Fire and Immigration Services Board.

Answer: A

2. The Nigeria Security and Civil Defence Corps was first introduced in which year?

A. May 1979

B. June 1979

C. May 1967

D. June 1967

Answer is C

3. What inspired the introduction of the NSCDC?

A. The Lagos Market Women Protest

B. The Nigeria Civil War

C. The Aba Market Women Riot

D. Civil Unrest across the Country.

Answer: B

4. In what year was Nigeria’s Security and Civil Defence Corps first introduced?

A. May 1997

B. May 1986

C. May 1967

D. May 1976

Also Read:  UBEC FTS Recruitment Past Questions & Answers (Free PDF Download)

Answer: C

5. The Nigerian Civil War began in the year—–?

A. 1986

B. 1976

C. 1996

D. 1967

6. Which of the following is the core duty of Nigeria Civil Defence?

A. Manning boarders

B. Protecting lives and properties

C. Issuance of all Nigerian travel document

D. Deporting of foreigners

Answer: C

7. The NSCDC was formally established by the act of parliament in?

A. 1967

B. 1970

C. 2003

D. 2007

Answer: A

8. Lagos became a crown colony in which year?

A. 1862

B. 1861

C. 1841

D. 1886

Answer: A

9. The first head of the government of Nigeria was

A. Yakubu Gowon

B. Aguiyi Ironsi

C. Tafawa Balewa

D. Nnamdi Azikiwe

Answer: C

10. The first Executive president was?

A. Nnamdi Azikiwe

B. Olusegun Obasanjo

C. Sheu Shagari

D. Goodluck Jonathan

Answer: C

11. In what year did the NSCDC became a National Security Outfit?

A. 1984

B. 1988

C. 1994

D. 1986

Answer: B

12. What was the NSCDC’s initial core objective(s)?

B. To sensitize and protect the Civil Populace.

B. To maintain law and other in the Civil Society.

C. To foster the movement of people around.

D. To encourage the Civil Society to be peaceful.

Answer: A

13. If the children share N10.50K among themselves in the ratio 6:7:8. How much is the largest share?

A. N3.00

B. N3.50

C. N4.00

D. N4.50

Answer: C

14. √144 is?

A. 11

B. 13

C. √146

D. 12

Answer: D

15. Consider the sequence 2, 6, 18, 54, 162,.… If the 48th term is A and the 51th is B, what is the value of b/a?

A. 1/27

B. 1/3

C. 9

D. 27

Answer: D

16. If 4m+3n = 5, find the ratio m:n 4m-3n 3

Also Read:  ICPC Past Questions And Answers FREE PDF Download

A. 7:4

B. 4:3

C. 3:4

D. 4:7

Answer: A

17. A car is traveling at an average speed of 80kmh-1. Its speed in metres per second (m/s) Is?

A. 13.3m/s

B. 22.2m/s

C. 133.3m/s

D. 222.2m/s

Answer: B

18. If 2x : (x+1) =3:2, what is the value of x?

A. ½

B. 1

C. 1½

D. 3

Answer: D

19.

20.

21.

WARNINGS! The NSCDC recruitment Past Questions and Answers above are not complete! But we can help you with the complete copy with just a token.

NSCDC Past Questions and Answers [Complete PDF Copy]

To get the Complete Copy, just follow the instructions below:

1) Pay or transfer N1,500 into the following account:

Account Name: Eze Humphey

Account Number: 3043944711

Bank Name: First Bank

2) Immediately after payment, call Humphery on 08109043177 to notify him.

3) Provide your email address during the call or via SMS.

4) Once the payment is confirmed, the complete NSCDC questions and answers in PDF will be sent to your email address within ‘2’ minutes.

You may like to check => NSCDC Salary Structure In Nigeria for Graduates.

Other past questions and answers you can get from us

The following materials are also available:

Share this post

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

More in Past Questions

Advertisement

Recent Posts

Subscribe to Our Newsletter

Enter your email address to SUBSCRIBE for FREE to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 8,570 other subscribers
To Top
Do you want to work and live in Canada? If 'yes', follow the link below
🇨🇦 Jobs in Canada - Apply Here