FRSC Past Questions And Answers PDF Free Download

Did you apply for the Federal Road Safety Corps (FRSC) recruitment this year? Are you looking forward to write the FRSC aptitude test that will qualify you for the job? If your answer is ‘yes’, then you are on the right page. To aid your preparation, we’ve compiled the FRSC  Pastast Questions and Answers.

WARNING – This FRSC past questions and answer, does not mean it would be the exact questions that will be set by the FRSC exam unit. It’s just past questions, and should be treated as such. Although, some times, past questions are being repeated. Also some answers may not be correct, so always cross-check the answers to ensure accuracy.

The FRSC recruitment test questions compromises English, General Knowledge, Current Affairs, Mathematics.

FRSC Past Questions And Answers

1) FRSC had 5 Zonal offices at inception, mention the location of the five offices?

Answer: Aba, Benin, Kaduna, Abuja, Ibadan

2) Who is the National coordinator of Special Marshals?

Answer: Mr Sini Kwabe

3) A document containing the processes and procedures in the Corps is called_____?

Answer: Quality Manual

4) A Unit Commanders can give a leave of absence to staff that has reported sick and comes with a medical report. True or False?

Answer: True

5) A stop sign has how many sides?

Answer: Six

6) The Highway Code is not a law. True or False?

Answer: True

7) The seatbelt should not be worn while reversing a car. True or False?

Answer: True

8) ‘NAF’ is a military number plate code for which organization?

Answer: Nigeria Airforce

9) The FRSC in her 2015 strategic goals intend to reduce RTC by what percentage?

Answer: 20%

10) The FRSC in her 2015 strategic goals intends to reduce fatality by what percentage?

Answer: 30%

11) What is the purpose of parade?

Answer: To show that an officer or marshal is proud, alert and disciplined.

12) What is the address of the FRSC HQ?

Answer: 4, Maputo Street, Wuse Zone 3, Abuja

13) What is RTSSS?

Answer: Road Transport Safety Standardization Scheme

READ :  ICPC August 25 2021 Test Questions

14) What is the minimum number of vehicles a fleet operator should have to obtain RTSSS certification?

Answer: Five vehicles

15) What is blind spot?

Answer: It is the area behind the driver which the side mirrors cannot see

16) Who is the head of AHR Department in the Corps?

Answer: DCM CD Nwachukwu

17) Who is the head of FRSC Mega Cooperative?

Answer: Corps Commander Shehu Mohammed

18) What is ABS?

Answer: Antilock Braking System

19) What is the FRSC vision?

Answer: To eradicate Road Traffic Crashes and create a safe motoring environment in Nigeria

20) State the FRSC core values?

Answer: Timeliness, Fairness, Transparency, Service Orientation.

21) Which year did FRSC obtained the ISO certification?

Answer: 2013

22) What is the full meaning of TSSD?

Answ­er: Technical Service and Special Duties

23) The filing system adopted by the Corps is referred to as the ———-system?

Answer: Book System

24) NC in the Systems Audit procedure means:

Answer: Non-Conformity

25) The link on FRSC website where staff can get official information is____?

Answer: Staff login

26) Which department is in charge of ID card and related matters in FRSC?

Answer: TSSD

27) There is no Judge Advocate or Defense Counsel in FDP. True or False

Answer: True

28) A marshal charged for Desertion can be summarily investigated. True of False

Answer: False

29) KPIs must be SMART to be acceptable. What is SMART?

Answer:

S- Specific

M- Measurable

A- Achievable

R- Realistic

T- Time-bound

30) The FRSC official website is cited as?

Answer: www.frsc.gov.ng,

FRSC Past Questions And Answers

(General Knowledge Questions)

1. Who is the president of Ghana?

Answer: John Mahama

2. Who is the designer of Nigerian Flag?

Answer: Pa Taiwo Akinkumi

3. The Global System of Mobile Communication started in Nigeria in what year?

Answer: 2001

4. World War II was fought when?

Answer: 1939 – 1945

5. September 11th otherwise known as 911 is a day popular for the remembrance of what?

READ :  UBEC FTS Recruitment Past Questions & Answers (Free PDF Download)

Answer: A terrorist attack on the World Trade Centre in New York

6. Who is the minister for women affairs?

Answer: Aisha J Alhassan

7. What is BPP?

Answer: Bureau of Public Procurement

8. A hexagon has how many sides?

Answer: Six sides

9. Who is the president of African Development Bank?

Answer: Dr. Akinwumi Adesina

10. Name two former UN Secretary Generals who are Africans?

Answer:

i. Koffi Anan

ii. Butrous Butrous Ghali

11. The ECOWAS headquarters is located where?

Answer: Abuja, Nigeria

Need Federal Govt Free-Interest Loan? =>See Here.

12. Which country won the recently concluded CAF under 23 Championship?

Answer: Nigeria

13. Which country hosted the recently concluded CAF under 23 Championship?

Answer: Senegal

14. What is AU and where is Headquarters located?

Answer:

i. African Union

ii. Adis Ababa

15. The first military coup in Nigeria took place on which date?

Answer: January 15, 1966

16. Who is the minister for defense?

Answer: Brig. Gen. (rtd) Mansur Dan Ali

17. Which University is the oldest in Nigeria and when was it established?

Answer:

i. University of Ibadan

ii. 1948

18. Who is the minister for Transport?

Answer: Rotimi Amaechi

19. Who is the minister for Education?

Answer: Adamu Adamu

20. Who is the Chief of Army Staff?

Answer: Major General Tukur Yusuf Burutai

21. Who is the minister for Power, Works and Housing?

Answer: Babatunde Fashola (SAN)

(This information is brought to you by Nyscinfo.com team)

22. Who is UN Secretary General and he is from which country?

Answer: António Guterres, from Portugal

23. Nigeria hosted the Black People’s Festival of Arts and Culture (FESTAC) in the year___

Answer: 1977

24. Who is the founder of MICROSOFT?

Answer: Bill Gates

25. The next Olympics Games is taking place where and when?

Answer: Beijing, Feb. 4 – 20, 2022

26. Which is the youngest country in Africa where is the capital?

Answer:

i. South Sudan

ii. Juba

27. Mention six States of the Federation that has boundary with River Niger.

Answer: Kebbi, Niger, Kwara, Kogi, Delta, Edo, Anambra, Bayelsa

28. Who is the first Nigerian woman Vice Chancellor?

READ :  Npower Psychometric Test Past Questions and Answers

Answer: Prof. Alele Williams

29. Mention one prominent traditional ruler in Nigeria that died recently?

Answer:

i. Oni of Ife
ii. Tor Tiv of Gboko

30. Who is the Governor of Central Bank?

Answer: Godwin Emefiele

FRSC Past Questions And Answers

(Current affairs for FRSC recruitment)

1. How many Corps Marshalls has the FRSC gotten since the inception till date?

2. The present Corps Marshall of FRSC is

A. Boboye Olayemi Oyeyemi
B. Rose Chinyere Uzoma
C. Martin Kure Abeshi
D. David Parradang
Answer: A.

3. Which of following is the core duty of the FRSC?

A. Prosecuting persons reasonably suspected of having committed any traffic offence.
B. Baking Cakes
C. Issuance of all Nigerian travel document
D. Deporting of foreigners
Answer: C.

4. The FRSC was formally established by the act of parliament in
(a) 1988
(b) 1957
(c) 1964

(d) 1976

Answer: A.

Important Note

The Federal Road Safety Corps Past Questions and Answers above are not complete! To get the complete copy via email, you need to place an order by following the instructions below;

1) Pay or transfer N1,500 into the following account:

  • Account Name: Eze Humphey
  • Account Number: 3043944711
  • Bank Name: First Bank

2) Immediately after payment, call Humphery on 08109043177 to notify him.

3) Provide your email address during the call or via SMS.

4) Once the payment is confirmed, the complete FRSC questions and answers in PDF will be delivered to your email address within ‘2’ minutes.

FRSC Past Questions And Answers PDF Free Download

Other Past Questions and Answers in our Book Store:

Source: Nyscinfo.com

Updated: August 28, 2021 — 9:22 am

The Author

Humphery

Humphery is a seasoned internet entrepreneur and a life coach. He has been the Nyscinfo ambassador since 2017. He is knowledgeable enough to guide you. Keep following this website for updates, we love you!